In Romana     In Engleza
Newsletter
Quartz Matrix - Expertul tau in virtualizare
Quartz Matrix - Expertul tau in virtualizare
Quartz Matrix este VMware Enterprise Partner   Quartz Matrix este Microsoft Gold Certified Partner   Quartz Matrix este IBM Advanced Business Partner   Quartz Matrix este Cisco Select Certified Partner
Virtualizare servere

Obtine eficienta si costul scazut al cloud computing, simultan cu un control strict al calitatii serviciilor;  ai libertate de alegere!

Vmware vSphere4, platforma de virtualizare cea mai des utilizata în mediul de business, va propune singura modalitate de a transforma datacenterele în infrastructuri dinamice, simplificate, pentru mediile de cloud publice, private si hibride. Cel mai complet set de functionalitati unice pentru disponibilitatea, securitatea, optimizarea resurselor si business continuity au transformat VMware vSphere în singura optiune valida pentru clientii de toate marimile. Dezvoltat si construit pe puterea demonstrata a platformei VMware® Infrastructure 3, utilizat de peste 170.000 de clienti, VMware vSphere reduce dramatic costurile operationale si de capital si sporeste controlul asupra furnizarii de servicii IT, pastrând flexibilitatea de a alege orice sistem de operare, aplicatie sau hardware, gazduit intern sau utilizând resurse externe. VMware vSphere asigura fundatia pentru cloud intern si extern, utilizând standarde de interconectare a infrastructurilor de cloud, organizatiile de toate marimile pot exploata beneficiile complete ale tehnologiei cloud computing.

Beneficii cheie

VMware vSphere rezuma aplicatiile si informatiile utilizate în infrastructura de baza complexa si creeaza o infrastructura interna de cloud, pentru ca IT-ul sa se concentreze pe functiile de suport si creare de valoare în business. Beneficiile includ:

Costuri reduse si eficientta IT maxima: VMware vSphere ajuta companiile sa furnizeze servicii IT eficientizate prin eliminarea investitiilor inutile. De asemenea, sunt reduse complexitatea si costurile de gestionare si mentenanta a infrastructurii IT existente. Prin implementarea solutiei VMware vSphere, clientii vor obtine o reducere de 50% a cheltuielilor de capital si de peste 25% a cheltuielilor operationale, coborând nivelul TCO (total cost of ownership) si costurile de operare ale aplicatiilor din companie. Clientii VMware vSphere obtin un raport de consolidare a infrastructurii de 15 la 1, utilizând management automat si alocarea dinamica a resurselor catre aplicatii, peste infrastructuri cloud interne si externe.

Rezultatul este o departajare reala fata de modelul costisitor al aplicatiilor si informatiilor legate de sisteme si arhitecturi specifice. În plus, orientarea clientilor catre vSphere este o miscare de optimizare dinamica a mediului IT, care devine autogestionat în livrarea de servicii business de calitate.

Control crescut la fiecare nivel de servicii client. Pe masura ce afacerile depind din ce în ce mai mult de servicii IT, furnizarea eficienta de aplicatii poate însemna diferenta dintre crestere si declin, success sau esec total. Afacerile depind de IT pentru a controla strict calitatea serviciilor, fara compromisuri.

VMware vSphere automatizeaza furnizarea de SLA-uri (Service Level Agreement = contract de servicii) si acopera disponibilitatea, securitatea si scalabilitatea printr-o mutatie a paradigmei de management al datacenterului ca infrastructura catre livrarea unui serviciu.

Astfel, hardware-ul se transforma în software. Companiile care au nevoie sa lanseze noi servicii pentru clienti sunt scutiti de configurarea serverelor, a capacitatilor de stocare si a infrastructurii de retea, focusându-se pe crearea de valoare. Rezultatul este un mediu automat si controlat, rezistent la esecuri si care raspunde cerintelor schimbatoare ale clientilor, fara a supraîncarca operatiunile IT.

Usureaza munca departamentului IT. Creeaza optiuni de alegere pentru departamentele supraîncarcate, procedurate si solicitate.

VMware vSphere reasigura si da încredere angajatilor ca toate serviciile la cerere vor fi onorate corespunzator, chiar daca cerintele clientilor fluctueaza. Cu VMware vSphere, consumatorii sunt flexibili si pastreaza libertatea de alegere, independent de hardware, sisteme de operare, seturi de aplicatii sau provideri de servicii. Orice aplicatie existenta îsi gaseste un suport valid, iar aplicatiile viitoare nu poarta nici un risc – toate acestea, în conditiile în care clientul alege sa implementeze aplicatiile pe infrastructuri de cloud interne sau externe.

Cum este utilizat in companii VMware vSphere?

Clientii utilizeaza VMware vSphere pentru a:

Consolida si optimiza continuu serverele, capacitatile de stocare si echipamentele hardware de retea

VMware vSphere elimina “timpii morti” ai serverului si ruleaza aplicatii pe mai multe masini virtuale, care exploateaza toate resursele hardware ale unui server. Astfel, numarul serverelor scade considerabil, iar capacitatea de stocare si resursele de retea sunt utilizate eficient. Companiile care au ales vSphere au obtinut cele mai mari procente de consolidare per server datorita optimizarii dinamice unice si a managementului capacitatii de memorie. VMware vSphere reduce complexitatea gestionarii echipamentelor hardware prin solutii complete de virtualizare pentru servere, stocare si hardware de retea. Clientii tehnologiei de virtualizare VMware vSphere elimina cheltuielile de capital în medie cu peste 50% si costurile operationale (de munca) cu peste 25%.

Beneficiati de o afacere fara sincope de functionare prin intermediul unei solutii simple, rentabile, care ofera disponibilitate ridicata a informatiilor si functii puternice de recuperare în caz de dezastru.

VMware vSphere creeaza o infrastructura sigura si echilibrata, care pastreaza un flux constant de informatii, deci si o activitate de business fara incidente, în ciuda erorilor hardware sau întreruperilor partiale ale datacenterului. Este redus la zero timpul în care serverele sunt oprite pentru mentenanta, precum si gradul de întrerupere al vreunei aplicatii. Pe lânga aceasta, este eliminat si riscul de blocare a activitatii ca urmare a erorilor spontane, neplanificate, care afecteaza atât serverele, cât si stocarea sau activitatile de retea. Pentru aceste situatii, VMware vSphere simplifica, de asemenea, recuperarea în urma întreruperii functionarii datacenterului, fara nevoia de hardware costisitor si redundant.

Fluidizati operatiunile de IT

Platforma VMware vSphere simplifica managementul operational al mediilor de testare, dezvoltare si productie, aflate în locatii multiple, precum puncte de lucru din teritoriu sau utilizatori remote, incluzând toate tipurile de aplicatii si sisteme de operare.
VMware vSphere permite partajarea si înlocuirea facila a resurselor hardware si simplifica managementul. Acest lucru se realizeaza prin seturi comune de politici, proceduri operationale si de gestionare automatizata a seturilor de aplicatii si a utilizatorilor de afaceri disparati.

Vmware vSphere simplifica furnizarea serviciilor de afaceri si asigura niveluri de servicii uniforme, indiferent de infrastructura fizica sau de localizarea efectiva a serviciilor. Acest lucru nu numai ca reduce costurile operationale indirecte, dar permite, de asemenea, portabilitatea aplicatiilor în cadrul infrastructurilor interne sau externe de cloud, fara a pierde calitatea sau gradul de personalizare a serviciilor.

Care sunt componentele cheie ale VMware vSphere? 

VMware vSphere este compus din urmatoarele elemente:

Servicii de infrastructura — Setul de componente agregate care virtualizeaza serverul, unitatile de stocare si resursele retelei si aloca aceste resurse precis la cererea aplicatiilor, în functie de prioritatile de business.

Servicii de aplicatii — Setul de componente care furnizeaza nivele controlate de serviciu built-in catre toate aplicatiile care ruleaza pe VMware vSphere, indiferent de tipul de aplicatie sau sistemul de operare.

VMware vCenter Server (VMware vCenter Server este o cerinta esentiala pentru gestionarea mediilor VMware vSphere si trebuie achizitionat separat) furnizeaza administrarea infrastructurii si a serviciilor de aplicatii, precum si automatizarea sarcinilor operationale “de zi cu zi” cu vizibilitate larga în fiecare mediu VMware vSphere.

Servicii de infrastructura: virtualizarea si resursele agregate hardware  

Serviciile de infrastructura VMware vSphere transforma resursele discrete hardware într-o platforma de calcul partajata de gen mainframe care este incredibil de flexibila si rezistenta si capabila sa ruleze cele mai solicitante aplicatii, cu performante surprinzatoare. VMware vSphere ofera urmatoarele tipuri de
servicii de infrastructura:

VMware vCompute: servicii de infrastructura care virtualizeaza eficient resursele server si le unifica în “logical pools” (clustere logice) care pot fi alocate precis aplicatiilor.

VMware ESX® si VMware ESXi™ furnizeaza un strat de virtualizare robust, de înalta performanta, care aloca inteligent resursele hardware ale serverului si permite partajarea acestora de catre mai multe masini virtuale. Managementul unic al capacitatii de memorie si al capabilitatilor avansate de programare al VMware ESX si ESXi permite cele mai înalte rate de consolidare si cea mai buna performanta a aplicatiilor, în multe cazuri, chiar mai bun decât serverele fizice.

VMware DRS (Distributed Resource Scheduler = planifica distribuirea resurselor) unifica resursele de  calcul ale mai multor clustere si le aloca dinamic masinilor virtuale în functie de prioritatile afacerii, reducând complexitatea managementului prin automatizare.

VMware DPM (Distributed Power Management = managementul distribuit energetic) automatizeaza eficienta energetica a serverelor în clusterele VMware DRS si optimizeaza continuu consumul de putere al serverului în cadrul fiecarui grup.

VMware vStorage: servicii de infrastructura care unifica si aloca resursele de stocare din complexitatea sistemelor hardware adiacente, pentru a permite utilizarea mai eficienta a capacitatii de stocare în medii virtualizate.

VMware vStorage VMFS (Virtual Machine File System = sistem de fisiere al masinilor virtuale) este un cluster de fisiere de o înalta performanta, care permite schimbul eficient si controleaza accesul simultan la stocare pentru mai multe servere virtualizate.

VMware vStorage Thin Provisioning prevede alocarea dinamica a capacitatilor de stocare si permite amânarea achizitionarii de storage pâna când este cu adevarat necesar, reducând cheltuielile de stocare cu pâna la 50%.

VMware vNetwork: servicii de infrastructura care permit administrarea si gestionarea optima a retelei în medii virtuale.

VMware vNetwork Distributed Switch simplifica si îmbunatateste provizionarea, administrarea si controlul retelelor de masini virtuale în mediile VMware vSphere ™. Ea permite, de asemenea, unor switch-uri distribuite virtual de catre terte parti, cum ar fi Cisco Nexus 1000V, sa fie utilizate în mediile VMware vSphere ™, oferind administratorilor de retea interfete familiare pentru a controla calitatea serviciilor la nivel de masina virtuala.

Servicii de aplicatii: nivele controlate de servicii built-in pentru aplicatii  

Serviciile de aplicatii VMware vSphere ofera control asupra nivelurilor de servicii, cum ar fi disponibilitatea, securitatea si scalabilitatea. Aceste servicii pot fi activate simplu si uniform pentru orice aplicatie care ruleaza în interiorul masinilor virtuale VMware.

Disponibilitate: aceste servicii permit IT-ului sa furnizeze aplicatii cu diferite niveluri de disponibilitate ridicata în functie de prioritate si nevoie, fara a fi nevoie de hardware redundant sau grupari de software.

VMware vMotion™ elimina nevoia de programare a downtime-ului aplicatiilor (reducerea la zero a timpului în care serverele sunt oprite pentru mentenanta, din cauza nefunctionarii) datorita unui plan corect de întretinere programata a serverului, prin migrarea în timp real a masinilor virtuale pe mai multe servere, fara nici o întrerupere pentru utilizatori sau pierderea serviciului.

VMware Storage vMotion elimina nevoia de programare a downtime-ului aplicatiilor datorita unui plan de mentenanta a capacitatilor de stocare; în perioada migratiilor de stocare sunt permise migrarile în timp real a discurilor masinilor virtuale fara întreruperea utilizatorilor sau pierderea serviciului.

VMware HA (High Availability = disponbilitate ridicata) ofera restartarea automata, în câteva minute a tuturor aplicatiilor, în caz de cadere a echipamentelor hardware sau a sistemelor de operare.

VMware Fault Tolerance ofera disponibilitate continua, fara nici o pierdere de date sau de functionare, la orice aplicatie, în caz de defectiuni hardware.

VMware Data Recovery asigura simplu, rentabil si automat backup si recuperare pentru masini virtuale, în medii mai mici.

Securitate: Servicii de securitate IT, pentru a furniza aplicatiilor un nivel adecvat de implementare a politicilor de securitate într-un mod operational eficient.

VMware vShield Zones simplifica securitatea aplicatiilor prin aplicarea politicilor de securitate ale companiei la nivel de aplicatie într-un mediu partajat, mentinând în acelasi timp încrederea si segmentarea retelei de utilizatori si a datelor sensibile.

VMware VMsafe™ permite utilizarea unor produse de securitate care lucreaza împreuna cu stratul de virtualizare, pentru a oferi niveluri mai ridicate de securitate pentru masinile virtuale, decât în cazul serverelor fizice.

Scalabilitate: aceste servicii permit IT-ului sa furnizeze cantitatea corecta de resurse pentru fiecare aplicatie, pe baza nevoilor sale, fara întreruperi ale activitatii.

VMware DRS echilibreaza dinamic încarcarea resurselor pe server pentru a furniza resursele exacte aplicatiei exacte dupa principiul prioritatii; permite aplicatiilor sa se micsoreze si sa creasca dupa cum este necesar.

Hot add – procesoare si memorii pot fi adaugate la masinile virtuale atunci când este necesar, fara întrerupere sau nefunctionare.

Hot plug – stocare virtuala si dispozitive de retea pot fi adaugate sau eliminate de pe masinile virtuale, fara întrerupere sau timpi de nefunctionare.

Hot extend of virtual disks – capacitati suplimentare de stocare virtuale pot fi adaugate la masinile virtuale functionale, fara întrerupere sau timpi de nefunctionare.

vApps: miscarea libera a aplicatiilor si libera alegere între cloud-uri

• VMware vSphere include suport pentru vApp, o entitate logica care cuprinde una sau mai multe masini virtuale, care utilizeaza standardul industrial Open Virtualization Format (înglobeaza toate componentele unei aplicatii multi-tier, precum si politicile operationale si nivelele de servicii asociate cu aceasta).

• La fel ca si codul de bare UPC, contine toate informatiile despre un produs; vApp ofera proprietarilor de aplicatii o modalitate standard de a descrie politicile operationale pentru o aplicatie, pe care sistemul de operare al unui cloud o poate interpreta si executa în mod automat.

• vApps poate cuprinde orice aplicatii care ruleaza pe orice sistem de operare si asigura un mecanism pentru clienti de a muta aplicatiile lor între cloud-uri interne sau externe cu aceeasi calitate a serviciilor

Aflati mai multe  

Cum pot cumpara si implementa VMware vSphere?
VMware vSphere poate fi achizitionat în urmatoarele editii:

VMware vSphere Enterprise Plus include întreaga gama de caracteristici vSphere pentru transformarea datecenterelor în medii cloud computing simplificate, care ofera urmatoarea generatie servicii IT flexibile si fiabile.

VMware vSphere Advanced ofera o solutie strategica de consolidare, care protejeaza toate aplicatiile împotriva nefunctionarii planificate sau neplanificate pentru a oferi disponibilitate superioara aplicatiilor.

VMware vSphere Standard ofera o solutie entry-level pentru consolidarea de baza a aplicatiilor, care reduce costurile hardware-ului în timp ce accelereaza implementarea de aplicatii.

VMware vSphere Essentials Plus ofera o solutie all-in-one adresata mediului SoHo (birouri mici si utilizatori individuali), pentru a virtualiza trei servere fizice, reducând costurile de hardware si asigurând în acelasi timp disponibilitatea superioara a aplicatiilor si protectia datelor.

VMware vSphere Essentials ofera o solutie all-in-one adresata mediului SoHo (birouri mici si utilizatori individuali), pentru a virtualiza trei servere fizice în scopul consolidarii si gestionarii aplicatiilor si reducerii costurilor de operare si ale hardware-ului, cu o investitie initiala mica.
 
VMware vSphere Essentials Plus pentru Retail si sucursale ofera o solutie la cheie pentru a transforma toate sucursalele unei companii în afaceri mult mai agile, sigure si rentabile cu disponibilitate superioara a aplicatiilor si protectie a datelor de pâna la trei gazde per site.

VMware vSphere Essentials pentru Retail si sucursale ofera un pachet de solutii pentru fiecare filiala, urmarind extinderea agilitatii, fiabilitatii si eficientei în cadrul organizatiei pentru un numar maxim de 3 gazde per site.

Specificatii de produs si cerinte de sistem  

VMware vCenter Server este necesar pentru administrarea si controlul mediului VMware vSphere ™.
Pentru informatii sau pentru achizitionarea produselor VMware, sunati la +(40)232-217.248 sau trimiteti un email la virtualizare@quartzmatrix.ro

Pentru mai multe informatii despre fiecare editie si pretul aferent, va alocam un consultant pregatit sa va ofere suport în luarea deciziilor de business.

Pentru specificatii detaliate ale produsului si cerinte de sistem, va rugam sa consultati ghidul de instalare si configurare al  VMware vMotion.

Home Despre QM Feedback Contact
Print Bookmark Trimite pe email
copyright © Quartz Matrix | All rights reserved
Nextclass - Facebook Quartz Matrix - Blog Nextclass - Twitter Nextclass - YouTube